Pescuit in luna Februarie

pescuit in luna FebruariePescarii sunt din ce in ce mai nerabdatori si abia asteapta un pic incalzirea vremii pentru a iesi pe balta. Luna Februarie nu este cea mai prielnica pentru pescuit, insa, daca dorim, putem face o iesire la copca sau pe raurile care nu sunt inghetate. Pentru a avea o partida de pescuit cat de cat ok, o sa va dam cateva ponturi despre pesti, modul in care activeaza acestia in aceasta perioada, si momelile la care trag in luna Februarie.

In luna Februarie cu siguranta cei mai activi pesti sunt rapitorii, asa ca, in mare parte pe ei ii vom urmari atunci cand vom incerca o partida de pescuit in aceasta luna, insa sa vedem caracteristicile fiecarei specii de pesti in luna Februarie. Va recomandam sa cautati lacuri cu expunere sudica, adapostite de vanturi, lacuri cu ape putin adanci si sa pescuiti in apropierea stufului.

Pescuit in functie de specie in luna Februarie

1. Bibanul. Poate fi prins la copca in apa libera la rame rosii, dandinela sau pestisor viu. Mai poate fi pescuit langa maluri, pe langa radacini sau stuf. La lanseta, bibanul poate fi prins la naluci mici, albe.
2. Carasul. Se pescuieste fie la copca, fie pe rauri, la rame, viermisori sau libelule. Nu prefera painea sau mamaliga in aceste perioade.
3. Cleanul. Se pescuieste atunci cand apa nu este tulbure. Ca momeala, se poate folosi pestisor viu, intestine de pasari, sange inchegat sau moluste.
4. Crapul, platica sau linul, fac parte din speciile care inca nu sunt active. La sfarsitul lunii februarie cel mai probabil vor incepe sa miste in zona lacurilor linisite si pe rauri. Poate fi prins spre sfarsitul lui Februarie la rama rosie, la fundul apei.
5. Stiuca. Probabil obiectivul fiecarui pescar ce pescuieste in aceasta luna. Poate fi prinsa la copca cu pestisor viu, lingurite mari, dandinela, voblere, etc.
6. Mreana. Nu prea pune botul in aceasta perioada, insa, exista sanse. Sta la fundul apei si ii place rama rosie.

La mare se pot pescui guvizii la rama, scoici sau melci.

Lasa un comentariu


Pentru detalii si intrebari folositi pagina de Contact